31 Temmuz 2012 Salı

Anlamak ne kadar zor...

 
Herkes "anlattığım karşımdakinin anladığı kadar" diyecek ve karşısındakinin ne kadarını anladığını görmeye çabalamadan anlatmaya devam edecek kadar bencil artık.
Anlatabilmek ve seni anlayabilmelerini istiyorsan eğer,
O zaman karşındakinin önyargılarıyla 
anlaşmasını bileceksin!
U.E.

7 yorum:

  1. ama ben de önyargılıysam ne olcak ki ben çok ön yargıları olan biriyim eleştirebilirm kendimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten "anlattığım karşımdakinin anladığı kadar" diyen ve yargıyı burada bırakan kişinin kendisi önyargılıdır,orda anlatmak istediğimde oydu zaten.Dikkatinizi çekerim karşındakinin önyargılarını sevmekten değil o'nun önyargılarıyla anlaşmaktan bahsettim. ve "anlaşmak" karşılıklı olunca sözlük anlamına sadık kalır.(Aksi sadece anlamaktan ibarettir hatta kabullenmekten belkide) ve anlaşmakta karşınızdaki kişinin de size en az sizin kadar değer verip o'nun da sizin çabaladığınız kadar önyargılarınızla anlaşmaya çabalaması demektir.Yani o da aynı değeri vermeli size.

      Sil
  2. Ben kendimi ifade etmeye çalışmaktan yoruldum artık =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ifade etmeye çalışmaktan yorulduysan, yorgunluğunun seni ifade edebilmesine izin ver en azından, bişeyler için çabalarken diğerlerinden daha fazlasını verdiğini, feragat edenin hep sen olduğunu bilsinler yorgunluğundan, merak edenler ve ilgilenenler ancak seni neyin yorduğunu bilmek isteyeceklerdir, cevabı kendilerinde belkide o zaman aramaya başlarlar,seninle ilgili cevapların peşinde koşmayanlarsa zaten hiçbizaman senden bi parça olamamışlardır, ciddi söylüyorum bırak gitsin. haketmeyen gerekenden fazla değer verme.

      Sil
    2. çünkü sevilen değildir seven yücedir demiş bir şair :)

      Sil
  3. http://koyulaci.blogspot.com/ Bloguma davet etsem sizi katılırmısınız güzel yorumlarınızı görmek beni mutlu edecektir. =)

    YanıtlaSil
  4. estafrulla, nacizane yorumlarımla katkıda bulunmaya çalışırım, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil